DIY zkrášlovače: Hořčice pro růst vlasů

O hořčičné zázračné masce na vlasy jsem toho slyšela a vyčetla úplnou spoustu. Taky jsem viděla obrázky před a po a zázračných 10 cm přírůstek za měsíc. Někdo píše 10 cm za měsíc, někdo za dva. Na jednom blogu jsem dokonce viděla fotky po 2 aplikacích s těmi deseti cenťáky. Jasně. Už jsem jednu "zázračnou" masku zkoušela a výsledek byl nulový. Protože tomuhle zaručenému hořčičnému zázraku nevěřím, musela jsem si to vyzkoušet sama. První masku jsem nanesla koncem dubna, za měsíc pak pokus ukončím a ohlásím výsledky. Vlasy mají na začátku pokusu cca 50 - 51 cm.

Ingredience jsem vyčetla z několika článků. Moje maska obsahovala:
2 lžičky mletého hořčičného semínka
1 lžička mletého zázvoru
2 lžičky hnědého třtinového cukru
5 lžiček horké/teplé/nějaké vody
2 lžičky oleje


Maska č. 1: 21.4. 2015
Zdroj
Nu, musím říct, že hořčice je docela záludná věc. Koupila jsem celá hořčičná semínka, rozemlela je v elektrickém mlýnku a radovala se, jaká jsem šikovná. Všechno jsem smíchala, směsi bylo tak akorát. A teď šup s tím na hlavu. Hořčice je potvůrka vykutálená a tak nějak se ne a ne zachytit na pokožce mojí hlavy. Prostě mi všude padala, ta rozdrcená semínka se nesmíchají ani s vodou, ani s olejem a i když se směs může zdát docela kompaktní, tak je to jen trik té hořčice jedné zaprášené. Tekuté věci se mi na pokožku hlavy dostaly v pohodě, ale ta hořčice se nalepovala na ruce. A dělá tak strašný svinčík, takže jsem pak uklízela i celou koupelnu. Spoustu mi toho napadalo na záda, na zem, na poličky… Asi jsem fakt nemehlo. Doufám, že bude účinně fungovat, jinak se budu zlobit!

Přijde mi, že maska voní jak řepka olejka. Po nanesení musí maska chvíli působit, dle intenzity pálení (doporučuje se 15 - 30 minut). Pokud pálí, smýt! Udělala jsem si na hlavě turban a vzala si starou košili a límeček dala nahoru, aby mi ten sajrajt nepadal na záda. Vypadala jsem jak Elvis :D

Při vymývání mi došlo, že je to ZASE maska s pevnými částečkami, které se špatně dostávají z vlasů pryč. Nejdřív jsem samozřejmě začala panikařit a snažila se ty kousky hořčice z vlasů ještě ve sprše vyčesat, ale když mi došlo, že tím dělám víc škody, než užitku (a taky vytrhávám vlasy), tak jsem se uklidnila a v klidu a postupně vymývala. A světe div se, nakonec to šlo docela dobře.
Zdroj

Maska č. 2: 29.4. 2015
Nemůžu uvěřit své vlastní pitomost. Nemůžu uvěřit, že mi trvalo tak dlouho, než mi došlo, že nejjednodušší způsob nanášení čehokoli na vlasy je štětečkem na barvu. Takže jsem vzala štěteček a masku nanesla během několika chvilek. Taky se mi povedlo neudělat téměř žádný nepořádek! Poznatek pro příště - masku nanášíme od spodních vlasů, protože jak pak ty vlasy přehazuji, tak kousky hořčice odpadávají a dělá to bordel. Do dnešní masky jsem si přidala o lžičku víc cukru, hořčice i zázvoru a dala jsem kokosový olej. Příště možná uberu 1 lžičku vody, protože pak je směs hustší a nanáší se líp. Dneska taky cítím, jak maska hřeje.

Maska č. 3: 6.5. 2015
Ještě, než začnu s pocity u třetí masky musím poznamenat, že jsem si minulý týden musela zastřihnout roztřepené konečky. S třepením mám problém odjakživa (taky na tom pracuji), ale většinou stříhám po 4 - 6 týdnech, teď jsem zastřihovala po dvou! Četla jsem, že maska vlasy vysušuje a je třeba se vyvarovat konečkům (což dělám) a že vlasy sice rostou rychleji, ale jsou nekvalitnější (což mě nejprve docela pobavilo). Nu, uvidíme. Každopádně týden po zastřižení mám vlasy 51 cm, takže mi zase rychle dorostly.

Už jsem v nanášení skoro mistr světa omeleta, štětečkem to jde jedna báseň a když začínám od spodních vlasů, tak přehazováním neházím hořčici všude kolem. No ale abych byla upřímná, nemám pocit, že by mi zázračně rostly vlasy nějakou nadzvukovou rychlostí. Nechci to ale zakřiknout a pevně věřím, že je budu mít po dalších třech aplikacích o půl metru delší (ha ha).
Zdroj

Maska č. 4: 12.5. 2015
Když si změřím vlasy, tak žádný moc velký růst nepozoruji, ale pocitově mi přijde, že mi vlasy rostou jak z vody! Určitě mi rychleji rostou kratší prameny, mám vlasy sestříhané (a měřím jen ty nejdelší). Nejvíc nosím vlasy v culíku, protože se mi jinak všude pletou, strkají nos tam, kam nemají a vůbec se nechovají slušně, ale když už je rozpustím, tak mi přijdou předlouhé. Možná na té masce něco bude :)

Na dnešní masce jsem nešidila ingrediencemi. Nějak mi ujela ruka a dala jsem si tam toho hořčičného semínka hoooodně. A taky mě hoooodně pálí hlava a čelo! Taky jsem alternativně přidala i trochu nastrouhaného čerstvého zázvoru. Jsem zvědavá. A ještě alternativněji jsem si pak spláchla hlavu meduňkovým čajem. Čerstvý zázvor určitě umocnil to pálení. Ale zároveň mi nedošlo, jak špatně se bude z vlasů vymývat. On totiž, když se strouhá, tak se tak ovláskuje... Má v sobě takové nitečky, které se pak propletou s vlasy a nejdou vymýt. Samotné smývání té hořčice už je docela proces a ještě ten zázvor! No, ne, příště už jen sušený.

Maska č. 5 se už nekonala
Nějak jsem zmatená a zapomněla jsem, kolik těch masek jsem si chtěla na hlavu celkem dát. Původně jsem měla v plánu tak 5 - 6 aplikací, ale když jsem se dneska podívala na konečky a zjistial, že jsou UŽ ZASE roztřepené, což teda není normální, jsem se rozhodla s maskou skončit. Každopádně po měsíci (21.4. - 22.5. 2015) jsem si znovu změřila vlasy a k mému naprostému úžasu jsem naměřila 50 - 51 cm. Stejně jako na začátku. V první řadě je jasné, že si neumím měřit vlasy. Může mi někdo vysvětlit, jak se to dělá? :D A v druhé řadě je na výsost jasné, že u mě žádná hořčičná maska nefunguje. Je mi líto, ale moje geny nepodporují deseticentimetrový růst vlasů za měsíc. jediné, čeho jsem si u masky všimla, je abnormální třepení konečků. Třepí se mi často, ale ne každých 14 dní!

Závěr výzkumu je tedy takový, že maska nefunguje. Jen mi zřejmě vysušila vlasy a roztřepila konečky (i když jsem se konečkům vyhýbala a masku nanášela jen na pokožku hlavy). Takže hořčici už ne-e. Pokud někoho tahle maska láká, ale ještě nemá ingredience, napište mi na mail. S radostí zbytek hořčičných semínek za výhodnou cenu prodám :)

Zkoušeli jste hořčičnou masku pro růst vlasů? Fungovalo to?


Komentáře

  1. Skvělý článek ,zase jsem se královsky pobavila a zároveň s tebou soucítím. Ten bordel okolo a vymývání muselo být příšerné, já na takové hokusy pokusy prdím. :D Když už, musí to být něco, co se z vlasů rychle dostane a já se o další procesy nemusím starat. Takže různé odvary nebo zábaly, ale hořčici nemám ráda ani když kvete, takže ble fuj! :D ALe poznatky moc pěkné, super. A vlasy si měřit taky neumím. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten bordel byl fakt peklo, ale zase jsem měla potom naklizeno :D Na chvíli musím nechat vlasy odpočinout, tahle maska jim dala co proto (takže adios vlasy a ahoj krátký letní sestřihu), na další maskování mi budou muset zase dorůst :)

      Vymazat
  2. Já tě obdivuju, za tvojí trpělivost s přípravou tolika různých masek. :)
    Skvělý článek. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Boží článek.. vypadá to skvěle, ale u mě by to fungovalo, že by mi to musel někdo donést už udělaný.. :D :D

    http://wormake.blogspot.cz/2015/07/recenze-ryor-ocniho-kremu.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No moc skvěle, až na to, že mi to zničilo vlasy je to fakt bomba :D

      Vymazat
  4. veľmi vydarený článok! :) máme to rovnako v tom, že si strihám končeky asi tiež každých 6 týždňov, a túto masku teda nevyskúšam, prečtože nechcem dlhšie vlasy na úkor ich kvalita a odrádza ma aj to, že sa to zle vymýva
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  5. Asi jste pouzila jiny recept.Tady je recept ze zahranicniho zdroje, zadna drcena seminka a nizsi koncentrace: Make a mustard oil hair mask

    You can use a tablespoon of mustard oil on its own or try a mix of oils. Consider mixing together:

    1 tablespoon mustard oil
    1 tablespoon almond oil
    1 tablespoon jojoba oil

    Slightly warm the oil in the microwave for up to 10 seconds.
    Apply the mustard oil mask onto your hair from roots to ends.
    Leave on for at least 30 minutes before washing out. Thoroughly rinse the oil from your hair with warm water.

    Use once a month.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, použila jsem jiný recept, však taky píšu jaký hned v úvodu :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥