Dopis do budoucnosti

Zdroj
Taky si někdy říkáte to kdybych věděla, tak to nikdy neudělám! Nebo tohle si musím napsat na viditelné místo/zapsat za uši/vytetovat na čelo, abych na to nikdy nezapomněla! Nu, já tedy ano, prakticky pořád. A právě proto si píšu dopisy do budoucnosti. Jo, čtete správně. Ale ne jen tak ledajaké dopisy, emailové dopisy! Díky stránce FutureMe si můžete i vy napsat email do budoucnosti, naplánovat si, kdy ho chcete obdržet, zapomenout na něj a překvapeně se dívat na to, co vám po roce vaše minulé já říká za moudrosti. Když si na FutureMe vytvoříte profil, můžete si pak zpětně pročítat své moudrosti z minulosti. Můžete je nechat veřejné i ostatním uživatelům, anebo si je nechat soukromě jen pro sebe. A taky můžete sledovat, kdy vám přijde další email, pokud jste už zapomněli, kdy nějaký čekáte. A co je príma - nedá se podvádět. Jakmile jednou nastavíte datum doručení, na email se nepodíváte dřív, než v určený čas.

Jediné, co mi trochu vadí (možná už je to teď opravené) je neschopnost FutureMe emailů rozeznávat diakritiku. Takže místo ěščřžý se vám objeví čtverečky. Ale bez háček a čárek je to v pohodě. No tak proste budete psat chvilku takhle, coz neni problem, ze?
Zdroj

Možná si teď říkáte, proč byste si měli psát dopis/email do budoucnosti? Nu, řeknu vám, co si tam třeba píšu já. Píšu si tam varování, abych nešílela, když jsem měla na vysoké před zkouškama. Nebo abych nezapomněla na dárek k Vánocům pro ségru, který jsem vymyslela před rokem. Nebo když mám nějaké špatné období, napíšu si, co jsem prožívala, napíšu si, abych si nezapomněla vážit sama sebe a zpětně si uvědomím, jaké mám štěstí, že žiju tady a teď. Anebo si prostě potřebuju sdělit "Nezlob a nepij čaj s rumem, je ti z toho blbě." Jo, to jsem si opravdu sama sobě poslala do budoucnosti :D

Je mi jasné, že to není pro každého, ale jen to zkuste. Je to docela legrace. A kdo by nechtěl dostat email z minulosti?

Jak si představujete své budoucí já?


Komentáře

  1. Neznie to zle, ja si zvyknem zapisovať takéto múdrosti do mobilu, baví ma hlavne zbierať rôzne inšpiratívne myšlienky, ktoré ľudia vyslovia len tak, no mne utkvejú v pamäti. Písať bez diakritiky by som asi fakt nedokázala, mám klávesnicu v hlave spolu aj s diakritikou, takže toto asi nie je nič pre mňa. Ale občas by sa mi to zišlo, hlavne jedlá, ktorým sa mám vyhýbať alebo reštaurácie, kde ma nerešpektujú ako alergičku atď, človek sa tak vie vyhnúť mnohým problémom.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si všechno zapisuji, čas od času mám ale potřebu si napsat mail, abych si pak za půl roku vzpomněla, čím jsem si procházela a čeho se vyvarovat :) Mám pocit, že teď už tam ta diakritika jde, musím to vyzkoušet :)

      Vymazat
  2. Tak tohle mě ještě nikdy nenapadlo, napsat dopis do budoucnosti. Ani stránku nepoznám, ale zní to docela fajn. Nechat si třeba za 10 let poslat nějaký povzbuzující email. :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥