Weleda: Pšeničný šampon proti lupům


Vždycky, když objevím nějaký dobrý šampon, tak si říkám "jupí, můj nový nejoblíbenější šampon navždy!" Jenomže potom mé oko zahlédne nějaký další šampón, který vypadá ještě o trošku lépe. Chvilku odolávám, ale pak si řeknu, že ho vyzkouším. Kdybyste viděli mojí koupelnu, kolik tam těch nejoblíbenějších šampónů mám! Když mi přišla nabídka od výrobce přírodní kosmetiky Weleda, poprosila jsem o vyzkoušení nějaké vlasové péče. V balíčku jsem toho našla spoustu a mezi těmi všemi laskominkami jsem objevila i přírodní šampon pro citlivou pokožku proti lupům. Šampon se jmenuje Pšeničný, je zelený a omezuje tvorbu lupů, posiluje pokožku hlavy a vyživuje vlasy. 


Pšeničný šampon Weleda má průsvitnou nažloutlou barvu. Je jemný a voní po bylinkách, citrusu a rozmarýnu. Obsahuje olej z pšeničných klíčků, který je speciálně skvělý na citlivou a podrážděnou loupající se pokožku, kterou ošetřuje a tím napomáhá k prevenci proti lupům. V šamponu najdeme také extrakt z listů šalvěje (což mi připomnělo, že jsem si chtěla uvařit šalvějový lísteček na výplach pusinky), extrakt z kořenů listnatce ostnitého a maceškový extrakt. Citrus a rozmarýn kde nic, tu nic, ale stejně je tam cítím. 

Šampon (jako spousta dalších přírodních) na první umytí moc nepění, na druhé už je to lepší. Vlasy umyje úplně krásně. Až na jednu výjimku, na kterou jsem narazila už u vzorečku šamponu s prosem, který jsem zkoušela loni. U plné verze šamponu proti lupům s pšenicí Weleda se mi to jen potvrdilo. Weledí šampony neumějí smýt z vlasů olej! Pokud olejujete často a rádi, jako já, tak ke smývání oleje budete potřebovat něco jiného. Možná je to tím, že šampon sám obsahuje olej a olej olejem neumyjete? Nevím. Každopádně po nakokosování hlavy zůstávají vlásky i po třech umytích jemně mastné. 

Abych ale příliš nehudrovala, šampon proti lupům splňuje to, co slibuje a co jsem od něj očekávala. Pokožku hlavy opravdu zklidňuje a umývání s ním je moc příjemné. Teď přes léto a zapařené místnosti a autobusy mě chuděrka zpocená hlava čas od času zasvědí a šampon Weleda je pro ní úleva obrovská. 


Vždycky mě potěší, když má kosmetika nějaký nečekaný pozitivní "vedlejší" účinek, který prvoplánově neslibuje. Šampon proti lupům Weleda mě hrozně překvapil. Najednou mi přestaly padat vlasy. Po koupání ve vaně nenajdu skoro žádné! Ne, že by ze mě padaly chuchvalce, ale po každém mytí se s nějakými těmi vlásky rozloučím. A teď skoro nic! Tohle mě potěšilo skoro víc, než slibované účinky proti lupů. Šampon asi opravdu vyživuje pokožku hlavy, jinak si to neumím vysvětlit.

Závěrečné shrnutí: Účinky splňuje na jedničku, po delším užívání stabilizuje pokožku hlavy a lupy se netvoří, hlava po něm nesvědí a přestávají padat vlasy. Neumí ale umýt olejíčky. Určitě ho doporučím všem, kteří pátrají po něčem, co jim uleví od svědění a lupů. Pokud ale olejujete, budete potřebovat ještě nějaký jiný ke smývání olejíčků.




Komentáře

  1. Tak já naštěstí proti lupům a svědění hlavy nebojuji. Proti vypadávání vlasů by se mi hodil více a je super, že tak skvěle funguje. Špatné vymývání olejů je škoda, také si ráda dávám do vlasů různé vyživující oleje. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S těmi olejíčky mě to trochu mrzí, ale já stejně šampony střídám, takže to zas až taková hrůza není, když navíc pomáhá proti padání vlásků :)

      Vymazat
  2. Ja nevim no. Ja mam vlasy skor suche a vsetky sampony weleda, co som mala vo vzorke mi urobili presne tu istu vec. Po umyti boli vlasy 5x mastnejsie jak predtym a vyzerali fakt hrozne....Ale segra ich miluje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vieruško, je to těžké, doporučit někomu něco jen takhle přes recenzi. Děkuju za komentář, je zajímavé, jak někomu něco vyhovuje a jinému vůbec.

      Vymazat
  3. Ještě že jsem si ten šampon tenkrát nekoupila jak jsme chtěla... Já olejuju ráda a často :D A celkově mám někdy problém to přírodními šampony vymýt...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím se mi daří vymývat oleje snad jen Urtekramem, přírodní jsou na něj často slabé, jak píšeš. Zase má jiné výhody :)

      Vymazat
  4. Svědení hlavy bohužel taky znám.. Jeden čas se mi dělaly i takové šílené strupy, které jsem si samozřejmě hned rozškrábala.. no hrůza. Až jsem pak konečně přišla na to, že můj problém vězí v sulfátech a tedy i coco-sulfátu. No a od té doby mam pokoj :) Zkušenost mám akorát s ovesným šamponem od Weledy a s kondicionérem, ten je super. Zrovna na ně chystám recenzi :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥