Březové dopoledne s Weledou


Bylo nebylo, za devatero horami a řekami se v krásném prostoru The Sensess v Praze konal Zážitkový workshop s Weledou na téma zázračné účinky břízy bělokoré. Weleda je certifikovaná přírodní kosmetika, která používá ty nejlepší a nejzajímavější kytičky, díky kterým se naše pokožka může taky trochu svézt na té zázračné vlně účinků, které v sobě ukrývají. Jednou ze zázračných kytiček, kterou Weleda používá, je bříza. Ta obyčejná bříza, která roste všude možné, ze které se odlupuje bílý "papír", kterému v dětství přezdíváme pergamen, a která dělá alergikům roztomilé peklíčko, když začne kvést? Přesně tahle bříza bělokorá v sobě skrývá neuvěřitelnou sílu a energii. Díky spolupráci s Weledou mě milá Pavla, která má bloggerky na starosti, na workshop taky pozvala a mohla jsem tak být součástí tohoto úžasného dopoledne.


Protože nás bylo hodně, byl workshop rozdělený na dvě části, jednu víc povídací a druhou kreativnější. První jsem šla na tu kreativnější, kde nás hlavní Weledí botanik Torsten Arncken seznámil s břízou z úplně jiného úhlu pohledu. Ošahali jsme si její kmen, namalovali ho, do ruky se nám dostaly i vylisované listy a ty jsme nakonec i ochutnávali. Pro anglicky nemluvící bylo připraveno sluchátko a živý překlad, který obstarávaly šikovné slečny za takovým vozítkem, které vypadalo jako vozíček na zmrzlinu se sklem. 


Druhou půlku zahájil povídáním o očistě Václav Krejčík, což je lektor jógy a s Weledou dlouhodobě spolupracuje. Vyprávěl nám, jak se právě vrátil z očistné kúry v Indii, kde načerpal novou energii a zbavil tělo všeho škodlivého. Nejvíc mě z toho vyprávění vyděsilo přepuštěné máslo Ghí, které se při takové očistě popíjí a očistí vás naprosto od všeho shora až dolů. Máslo a já nejsme kvůli laktóze kamarádi, ale když jsem si pak tuhle procedůru gůglila, našla jsem informaci, že máslo Ghí je bezlaktózové, což mě asi vyděsilo ještě víc, protože teď už nemám žádné výmluvy, proč bych to nemohla zkusit :D Václav nás naštěstí uklidnil tím, že takovouhle drsnou očistu, kterou prodělal on, zažívat nemusíme. Nám totiž bohatě postačí břežová šťáva a omezení kávy, cukru a bílé mouky. 


Na workshopu nesmělo chybět ani občerstvení. Kromě papánek pro nás byla připravená i březová limonáda, která byla výborná a člověk by ani nevěřil, že vlastně pije něco ohromně zdravého, co je zároveň chutné a příjemně sladké.


Slovo pak převzala produktová specialistka a kosmetička Míša Kolková, která nám představila březové produkty - peeling, olejíček a šťávu. Kombinace peelingu a olejíčku je naprostá bomba v boji proti celulitidě (protože kdo ji má, tak ví, že to je opravdu boj. A asi taky ví, že ho jen tak vyhrát nejde). Březový set proti celulitidě jsem před lety zkoušela a sama jsem byla překvapená, jaký byl dobrý, když se používal pravidelně. 

Míša nám podrobně představila všechny tři produkty, peeling a olejíček jsme očuchali a vyzkoušeli, březovou šťávu jsme ochutnali a shodli se na tom, že chutná sladce po medu a je v ní cítit životní síla a neuvěřitelná energie. 


Dobře, ale proč je kolem té břízy takové haló? Bříza má ohromné detoxikační účinky, díky kterým se z těla odplavují všemožné nečistoty a pomáhá nahodit organizmus třeba po dlouhé zimě zase do pohody. Je to ohromně zvláštní strom už jen proto, že má bílou kůru. Roste na nehostinných místech, kde by to jiné rostliny nedaly. Pan Torsten nám říkal třeba i to, že bříza je považovaná za ženský a ochranitelský strom, protože má větve svěšené směrem k zemi v takových vláskovitých útvarech. Nepřipomíná vám to taky rozevlátou hřívu? 


Ohromně mě potěšila informace, že břízy, které Weleda v kosmetice používá, pocházejí z jižní Čech. To jsou věci, co? Takže i naše krajinka přináší něco dobrého i pro nás! Všechny extrakty jsou z bříz získávány ekologicky a šetrně, aby se stromy nepoškodily a mohly růst do plné krásy zase dál.  


A další víte, že - peeling je nejlepší příprava pokožky na léto! Pokud se chystáte na dovolenou k moři nebo jinam za sluníčkem, není nic lepšího, než se před tím pěkně pravidelně peelingovat. Díky tomu bude kůže zbavená starých a odumřelých buněk, bude čerstvá a hebká a mnohem lépe se pak opálíte. Dobré, že? Tohle jsem třeba vůbec netušila. 


Musím říct, že mě Weledí workshop ohromně inspiroval a na tu očistnou kúru se taky vrhnu. Včera jsem si dala první dávku šťáviček a slibuju, že nebudu jíst tolik mazanců a beránků, které nám po Velikonocích doma zůstaly. 

Weledě moc děkuji za pozvání a těším se zase někdy příště ♥




Komentáře

  1. Značku Weleda mám moc ráda, takže to musel být super zížitek! Březovou šťávu jsem už dříve zkoušela a musím říct, že není vůbec špatná :)

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Laurinko, bylo to překrásné! Weledu mám taky moc ráda a event se nesl ve stejném milém, přírodním a pohodovém duchu, jako celá značka :) Březovou šťávu teď bumbám a chutná mi, tak jsem zvědavá, jestli se mnou něco provede :D

      Vymazat
  2. Tam muselo být nádherně. :) Weledu mám ráda.

    LIFESTYLE AND BEAUTY

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥