DIY zkrášlovače: Kávový zábal proti celulitidě

Zase jsem se rozhodla vyzkoušet něco nového, tentokrát internetem opěvovaný kávový zábal proti celulitidě. Inspirovala jsem se články na WomanOnly a 11koček. V prvním článku říkají "Skoncujte s celulitidou", což je podle mě docela odvážné tvrzení, takže mě dost zajímá, jestli s ní tedy tímto způsobem skoncuju. S pokusem začínám 10.2. 2015, peeling si budu dávat dvakrát týdně a za měsíc (kdy se mají dostavit výsledky) podám zprávu, jak to s tou mou pomerančovou kůží vypadá. Tohle jsou mé měsíční poznámky o vývoji celého pokusu :)



Na zábal č. 1 jsem použila: 3 lžičky rozemleté zrnkové kávy (tedy žádné rozpustné Nespresso 3+1!), skořici (třeba lžičku) a med. Určitě lze přidat i cokoli dalšího zdravého, jako je olivový olej, kokosový olej, citrón, ocet, jogurt a nevím, co všechno ještě. Ráda si z receptů vybírám jednotlivé ingredience podle toho, jak je mám ráda, a výsledek pak přiměřeně upravím na míru. Přidala jsem trochu horké vody, dobře promíchala a po vystydnutí (!!! Pozor horké !!!) nanesla na nožky, zabalila do potravinové fólie a dala si na půl hoďky relax. Tenhle zábal/peeling by se měl používat 2x týdně po dobu jednoho měsíce, aby se objevily nějaké výsledky. Až budu aplikovat další vlnu kávy, určitě dám míň ingrediencí, ty tři lžičky byly docela dost.

Musím říct, že samotný peelingový proces je hodně příjemný (že miluju peelingy už víme z tohoto článku, i když to není zrovna dobrý příklad mé šikovnosti :D). Když se pak ale nanesená směs zabalí do fólie, už to tak příjemné není. Kousky rozemleté kávy se zarývají do pokožky, a to se mi nelíbilo. Po té půl hoďce ve fólii mi už bylo na nohy pěkně horko. Navíc, kdo by to řekl, že nohy jsou tak veliké, je to docela spotřeba fólie. Schovala jsem si tu použitou na příště (jestli nějaké fóliové příště vůbec bude, vyzkouším samotný peeling bez zábalu a vyberu i jiný druh kávy, tahle byla umletá nějak příliš na hrubo).

Závěr prvního dne: Peeling je příjemný, pokožka je po něm hladká a všude to příjemně voní kávou :).

Druhý kávový peeling jsem si dala večer na Valentýna (14.2. 2015). Tentokrát jsem dala jen lžičku a půl kávy, trochu vody a kapku olivového oleje. Tak, jako jsem měla směsi první den moc, tak teď zase naopak málo. Ale nevadilo to. Vyškrábala jsem i poslední zrníčka směsi a na 20 minut nechala působit. Tentokrát jsem nohy do fólie nebalila. Peeling je to příjemný a celá koupelna voní kávou, což mě i po druhé příjemně překvapuje.

Třetí peeling a taky třetí variaci tohoto „zázraku“ jsem si dopřála 17.2. 2015. Dvě lžičky kávy jsem smíchala s trochou vody, medem a sprchovým mlékem Dove. Tohle je zatím moje nejméně oblíbená kombinace ingrediencí. „Chemická“ vůně mýdla dohromady s kávou mi byla nepříjemná. Směs sice díky mýdlu lépe držela na nohách, ale necítila jsem stejný příjemný hřejivý efekt, jako u předchozích dvou. Pro příště už budu kombinovat jen přírodní suroviny.

Peeling č. 4 jsem si dala 20.2. 2015 a připravila jsem ho ze dvou lžiček kávy, lžičky medu, trošky vody, olivového oleje a kapky citronu. Zábal jsem na 20 minut zabalila do fólie. Tentokrát jsem už po několikáté použila jiný druh kávy s drobnější zrnky, takže se mi nezarývaly do kůže, jako při prvním zábalu. Krásně to hřálo a vůbec to bylo příjemné. Zkoumám, jestli celulitida ustupuje a (nepřekvapivě) zřejmě ne, ale stejně je to příjemný peeling.

Pátý peeling z kávy jsem si dala 24.2. 2015, tedy jako každé úterý. Musím říct, že jsem se začala na úterky těšit právě díky tomuhle peelingu. Smíchala jsem několik lžiček kávy, med a skořici s trochou vody. Taky jsem se konečně vyfotila, což jsem měla udělat na začátku. Je to sice čistě interní foto, ale pro porovnání bude dobré.

Šestý peeling! To to letí, už skoro finišujeme měsíční test. Dneska je sobota 28.2. 2015 a na peeling jsem použila 3 lžičky kávy, trochu skořice, trochu chilli (pouštím se odvážně do kulinářských počinů! Ta skořice je tam z toho důvodu, aby pokožku prohřála, a co hřeje víc, než skořice? Chilli…). Než poběžíte nadšeně rabovat kuchyň při hledání chilli, na chvíli se zamyslete nad svým typem pokožky. Pokud máte pokožku citlivou, na chilli raději zapomeňte. Možná i raději vynechte skořici. A vůbec i celý tento peeling. Po chilli mi pokožka nohou mírně zrudla, pro příště už si ho odpustím. Otázkou zůstává, proč se vůbec pouštím do experimentů a nedržím se PŘESNÉHO ZADÁNÍ? Záhada.

Nechávám taky směs vždy nějakou dobu odstát – louhovat (protože si myslím, že tím se přeci uvolní ty potřebné sloučeniny či co). Tak ještě dvakrát – příští týden budeme znát výsledky! Jsem zvědavá, jak to dopadne. Doufám, že po osmém – posledním peelingu budu mít nohy překrásné jako holky z časáků.  

Sedmý pravidelný úterní peeling se konal 3.3. 2015. Zjistila jsem, že ten úplně první jsem si vyrobila z melty, tudíž v něm nebyla ani špetka kofeinu nebo kávy vůbec :D Naprostý důkaz mé pitomosti :D Na mou obranu – máme to přesypané ve skleničce od kávy, takže kdo to má poznat. Zajímalo by mě, jaké další potraviny jím omylem namísto jiných :D

Co to ale znamená? Tohle je vlastně teprve šestý peeling z kávy, takže mě čekají ještě dva. A vůbec mě to nemrzí :)

Osmý peeling  jsem si dala v sobotu 7.3. 2015. Káva + voda + med. Dneska jsem si to nějak moc naředila. Nechápu, jakto, že se nejsem schopná naučit správné poměry, když si ten peeling dělám už měsíc :D Nevadí. Už mě čeká jen jeden a pak se dozvíme výsledky! Vzrušující!

Poslední devátý peeling jsem si dala 10.3. 2015. Dneska se musím pochválit, poprvé se mi povedl správný poměr ingrediencí (to brzy, když je to poslední peeling :D). Teď už mě čeká jenom shrnutí. Jste zvědaví?

Jak to tedy dopadlo? Musím říct, že po měsíci opravdu vidím maličké výsledky. Pokožka je hladší, pomerančová kůže o něco mírnější, ale o skoncování nemůže být řeč. Je to docela příjemný peeling, takže ho z kosmetických rituálů určitě nevyřadím. Můžu ho tedy jen doporučit, maličko funguje, a je tak docela dobrým domácím pomocníkem proti celulitidě.


Líbil se vám můj pokus? Vyzkoušíte také kávový peeling? Co používáte proti celulitidě?





Obrázky tady a tady

Komentáře

  1. Ja som si raz robila taký jednoduchý zábal - kávu som zmiešala s hutným krémom dove, naniesla na pokožku, zabalila som sa do igelitu a po cca 20 minút som si to zmyla a po prvýkrát som mala pocit fakt vypnutej, pružnej a hladkej pokožky.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem zkoušela s Dove sprchovým mlékem, ale vůně si nesedly a nebylo to nic příjemného. Al ejinak byl zábal moc příjemný :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥