DIY zkrášlovače: Ostříhej se sama 2. díl

Milé ženy (a vlasatí chlapci), vítejte u druhého dílu DIY zkrášlovacíh rad na téma domácí stříhání vlasů. V prvním článku DIY zkrášlovače: Ostříhej se sama jsem představila hlavní důvody pro a proti tomu se stříhat doma na vlastní pěst a jen letmo jsem zmínila nějaké ty zaručené domácí stříhací metody. Dneska se podíváme na zoubek (nebo spíše na vlásek) jedné podle mě z nejlepších, nejbezpečnějších a zaručeně nejrychlejších metod domácího stříhání, a to konkrétně na culíkovou metodu. Kdo si doma stříhá ofinu, možná ví, o co půjde.

Culíková metoda je vážně super, jen si musíte dát pozor na to, abyste si neustřihla všechny vlasy, chce to trochu přemýšlení a odvahy. Culíkovou metodou získáte sestříhané vlasy do vrstev, které budou poměrně rovnoměrné, jako od kadeřníka :) Inspirací jsou pro mě tato dvě videa, v každém z nich stříhá vlasy dotyčná slečna o něco jinak. Nejdřív vám popíšu, co to ty holky vlastně dělají, a na závěr povím, jak stříhám své vlásečky já. Budeme potřebovat koupelnu (nebo cokoli, kde teče voda, abychom si namokřili vlasy, klidně z veřejné kašny na náměstí), zrcadlo (zatím je to jasné), oblíbené hřebeny (doporučuju velký kartáč na sčesání vlasů a malý hřeben na zpracování culíku), gumičku a kadeřnické nůžky. Připravení? Tak jdem na to :)


V prvním videu si slečna nejprve vlasy umyla šamponem a kondicionerem, ještě mokré je pak sčesala dopředu a zagumičkovala u hlavy. Důležité je si dát pozor na to, aby zadní vlasy byly sčesané navrch a horní vlasy zase vespodu (jakože prostě aby byly co nejvíce u sebe jednotlivé úseky vlasů, jinak by nebyl výsledný efekt takový, jaký chceme). Mokrý culík pak slečna zčeše a upraví rukama do placky, aby byly spodní vlasy u sebe a znovu horní vlasy taky u sebe. Nu a pak se jde stříhat. Záleží na tom, jak chcete mít vlasy sestříhané. Pokud máte radši vlasy rovnoměrnější a bez větších rozdílů vrstev, pak stříháme ROVNĚ. Pokud chcete naopak vlasy s hodně vrstvami, stříháme šikmo. Slečna si pak na konci ještě zvlášť zatřihává přední vlasy, které jí lemují obličej, postup je stejný.


Ve druhém videu slečna namočené vlasy sčeše hodně dopředu, sepne volně gumičkou podobně jako v předchozím videu. Pak ale nastává radikální změna, gumička se sešoupne ke konečkům. Přední vlasy jsou blíže k obličeji, zadní vzadu. Slečna provádí stříhání v předklonu, vlasy má v zorném úhlu před sebou. Tohle půjde hlavně těm slečnám, které mají dlouhé vlasy. Pak si slečna sjede gumičkou tak, aby jí to označovalo požadovanou délku stříhání a rovně ustřihne. Výsledek vidíte sami na videu.

Myslím, že nejlepší je vždycky kombinace nějakých oblíbených metod tak, aby vám co nejlépe vyhovovala. Já se stříhám podle metody z prvního videa, tedy gumička culíku na temeni hlavy. Víc mi vyhovuje zastřihování vlasů rovně, ne našikmo, Je to mnohem lepší metoda, než náročné odhadování velikostí pramenů z videí z předchozího článku, navíc je to i mnohem rychlejší. Kdo má náladu na radikální změnu, třeba díky culíkové metodě, mrkněte se na předchozí článek zmíněný na začátku, tam je jedno video, kde slečnu takhle stříhají v kadeřnictví a získá tím super mikádo se skvělou ofinou.

Takže si to pěkně shrneme. Culíková metoda je rychlá a efektivní, poměrně blbuvzdorná (to platí hlavně na mě :D) a nenadělá žádný velký svinčík, což naprosto oceňuji. Během vteřiny máte ostříháno jak za hodinu od kadeřnice.

Pamatujte, že základem je vždy kvalitní vybavení = kadeřnické nůžky! A druhak potom následná péče o vlasy podle toho, co vám dělá dobře. Já si na zastřižené vlasy dávám vždy pořádnou porci kokosového oleje a po umytí také vlasovou kůru, nejvíc používám Nutri Care od Fanoly (o karamelkových šamponech Fanola se dočtete tadyyy).

Tak co, kdo vyzkouší culíkovou metodu? 
Stříháte se doma sami, nebo chodíte raději ke kadeřnici? 
A jaké metody stříhání máte nejradši?


Komentáře