Purity Herbs: Žralok v kelímku

Čas od času neudržím svou skromnost na uzdě a poplácám se po zádech. Třeba když mě osloví krásná společnost s nabídkou nové spolupráce. O Zdraví z Islandu jsem už slyšela a musím říct, že ty roztodivné papánky a mazátka se mi hned zalíbily. Dostala jsem na vyzkoušení tři mazací produkty, které jste si mohli prohlédnout v rozbalovacím článku. Jedním z nich je krém se žraločím olejem neboli Shark Cream od Purity Herbs. Právě o něm si budeme dneska povídat.


Paní Lenka ze Zdraví z Islandu se mě během naší emailové korespondence ptala, jestli nejsem vegan a nebudu mít s krémem etický problém. Nevím, jak moc o zvířátkách v krémech přemýšlíte. Slyšela jsem o šnečích složkách, hadím jedu, včelí kašička je klasika. Ještě, než jsem přešla na stříhání doma DIY, tak jsem chodila ke kadeřnici, která používala tužidlo, o kterém vždycky s nadšením říkala, že obsahuje prasečí sperma. V naprostém šoku a trochu znechucená jsem pak odcházela s načesanou hlavou a nevěděla jsem, jestli je to dobře, nebo špatně.

Žralok a já je taky takové rozporuplné téma. Viděla jsem totiž jednou dokument o tom, jak jsou žraloci nepochopená zvířátka. V dokumentu bylo vidět i fungování rybářského průmyslu a řeknu vám, že kdyby mohly rybičky křičet, tak psychicky nevydržíme jen zoufalý jekot, který by k nám doléhal přes moře, hory a pustiny. Žraločí ploutve, říkal dokument, jsou oblíbená delikatesa v Asii. Černý trh se žraloky tam tak prosperoval a žralokům se jen odřízly ploutve a ještě živé zvířátko hodili zpět do moře. Asi čtrnáct dní od shlédnutí dokumentu a přemýšlení o těch nepochopených žralocích jsem pak viděla kauzu "žralok útočí", kdy se v okolí pláže objevil hladový žralok a jeho vinou i nakousnutý delfín. Řeknu vám, že jsem z tohoto tématu čím dál tím víc zmatenější a prostě nevím. Jednoznačně nejnechutnější mi ale přijde karmín.



Touto poměrně složitou úvodní myšlenkou jsem musela začít, abych si sama v sobě vyřešila dilema, se kterým vlastně nevím, co a jak. Žraločí olej se v kosmetice využívá proto, že je zázračný. Má posilující a hojící účinky, poradí si s řadou vážných kožních problémů a obohacuje pleť o vitamíny a minerály, které potřebuje. Jako byly oběti bohům, tak vnímám i využití žraloka. Jako hlídače stability v moři, jako sílu, které přežila sta tisíce let.

Přijde mi, že něco tak vzácného, jako krém se žraločím olejem, musím používat na vzácné části svého těla. Nejčastěji ho používám jako pleťový krém. Následně pak na jakoukoli část těla. Jsem z něj nadšená. Je jemný, voňavý, hydratuje a má naprosto skvělou otevírací vychytávku.


K manipulaci s kosmetikou by se měl někdy vydávat zbrojní pas nebo obsáhlý sto stránkový manuál. Naštěstí byl návod napsaný na samolepce na krabičce, jinak bych krém asi nevydolovala. Nevím, co mě baví víc, jestli krabička, nebo účinek!

Při rozbalování krému jsem byla celá natěšená, co se pod víčkem skrývá. Odšroubuji uzávěr, odlepím přelepku s návodem a koukám, kde nic, tu nic! Obhlížím celou krabičku, jemně šťourám a přemýšlím, co teď. Pročítám znovu návod, kde se píše, že se má zmáčknout okraj plošinky. Pořád nechápu, kde je ten krém schovaný. Znovu se dívám na samolepku a zkoumám, jak se do krému dostat. Pak zmáčknu plošinku podle návodu a voilá!


Uprostřed plošinky je totiž dírka, ze které krém vyleze (odborný slovník dnes zaručen). Tenhle mechanismus mě každý den fascinuje a nikdy neomrzí. Je to pumpička, která snad krém cestou ještě načechrává. Každopádně se vám do něj tímto ochranným způsobem nedostanou nečistoty, krém neoxiduje se vzduchem a vydrží tak čerstvý delší dobu. 


Jak bych vám popsala vůni? Jemná, sladká, nevtíravá s jakoby kořeněným finišem alá badyán. Voní to jako cukrárna, jako květinářství. Spousta kytiček dohromady, takže chvílemi nevím, jestli je to víc do růže, nebo třešně. Když se mažu žraločím krémem celá, je provoněná taky celá koupelna. Vůně vydrží na kůži dostatečně dlouho na to, abyste mohli sem tam přičichnout a zahnat tak chutě na sladké. I když je vůně sladká, tak není otravná ani nijak intenzivní. Krém obsahuje také měsíček, takže nejsem od kytičkové vůně daleko.

Účinky? Krém se žraločím olejem je vhodný snad na všechno! Milovat ho budou majitelé suché pokožky, lidé, trpící problémy s pletí, jako je lupénka nebo ekzém. Krém pomáhá taky při artritické bolesti a má protizánětlivé účinky. Kytičkový koktejl ve spojitosti se žraločím olejem vytvářejí naprostou bombu. Pokud jsem to zapomněla zmínit, tak se jedná o přírodní kosmetiku, žádná chemie!

Mám pocit, že jsem se na začátku recenze zamotala v nějakém svém zvířátkovém přemýšlení a nevynikl tak krém jako takový. Opáčko na závěr. Krásná jemná vůně, která se musí líbit snad všem. Načechraná konzistence, krém je úplně jiný, než běžné pleťové, na které jsem byla doposud zvyklá. Je hebký jako pěna z vln (je jako cherubín, protože delfín Ma a delfínice Fííí :). Je příjemný nejen na pleť, ale i na celé tělo. Rozhodně mám po něm pokožku jemnější, ráno vypadá svěžeji a nemusím mít strach z žádných ekzémů, právě naopak. O své noční můře a problémech s pletí jsem psala nedávno, takže jsem teď s kosmetikou hodně opatrná. S Shark Cream Purity Herbs si nemusím lámat těžkou hlavu, protože je prostě skvělý.

Kde krém seženete? V eshopu Zdraví z Islandu.



Komentáře

  1. Moc pěkná recenze, kterou jsem četla tak pomalu, jak jen si člověk šetří stránky knížky, která ho doopravdy baví a nechce, aby byl rychle konec!
    Je to napsáno hezky, mile, užitečně a velice zajímavě. Tak :-)

    Akorát jsem v úvodu taky přemýšlela nad tím olejem. A včelím jedem. A mateří kašičkou. A karmínem. A shellacem. A vážně nevím. Třeba sádlo bych na sobě nesnesla a začala bych hysterčit podobně, jako když na člověka s arachnofobií vysypou dvacet pavouků. Ale třeba ten karmín mi až tak nedochází. A přitom je to taky živočišná záležitost. Zvláštní, co? Ani ten žraločí krém mi nedělal při testu problém. Asi bych si měla ujasnit pár věcí... :-)

    Bebe

    OdpovědětVymazat
  2. Hezká recenze. Já taky nemám problém s produkty zvířátek....tedy pokud to není rozemletá nosorožčí roh.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥