Nude lakování s Maybelline


Asi před měsícem mě popadl prazvláštní amok. Nutně jsem potřebovala světloučký nude lak. Obcházela jsem regály s lakovacími lahvičkami a přemýšlela, který bude ten nejperfektnější na mojí momentální zálibu. Vybrala jsem si odstín 31 od Maybelline Colorama. Doma jsem hned nadšeně začala lakovat. Hádejte, kolik vrstev mám nalakováno na prvním obrázku?


Když si lakuju nehty, tak vím, že potřebuji alespoň hoďku klidu. Je jedno, jestli je na laku napsáno 30 vteřin, 60 vteřin nebo jiné lákavé číslo. Vím, že aby mi lak opravdu pořádně zaschnul, musím mu dát čas a nemít v plánu žádné uklízení, umývání nebo pobíhání. Lakuju nejčastěji večer, kdy mám klid a nic náročného mě už nečeká. Pokud si pořídíte lak v odstínu 31 od Maybelline, budete potřebovat nejen hodinku, ale i zbytek celého dne. K tomu, aby lak pořádně zaschnul, je potřeba celá neděle.


Při prvním lakování jsem byla hodně zklamaná. První vrstva není vůbec vidět. Druhá taky nic moc. Třetí už je lepší, ale teprve se čtvrtou jsem byla spokojená. To je i odpověď na otázku, kolik vrstev mám na prvním obrázku nalakováno - čtyři. Lak má mizernou pigmentaci a skoro vůbec nekryje. Strašně pomalu zasychá, ale hroooozně pomalu. Pokud ho nevyhodíte po prvním použití do koše, pak vám nezbývá nic jiného, než celý den lakovat, ničeho se nedotýkat a trpělivě čekat. A když už si myslíte, že by ty čtyři vrstvy mohly být zaschlé, samozřejmě, že si někde jeden nehet odřete a musíte celý ten kolotoč absolvovat znovu.


Když už ale lak po celém dni a noci pořádně zaschnul, překvapil mě gelovým pocitem a neskutečnou výdrží. Po čtyřech dnech ani malinkatá oděrka a to se manuálním pracím opravdu nevyhýbám. Mé původní naštvání tak hned vystřídal údiv nad trvanlivostí a odolností. Nevím, jestli je jeden celý den věnovaný lakování, přiměřená oběť trvalému efektu, asi ne.


Aby té chvály ale náhodou nebylo moc, mám ještě pár negativ. Lak hrozně rychle ubývá. Na obrázku jsem ho fotila po prvním použití. Tímhle tempem to bude jeden z mála laků, které se mi podaří vylakovat předtím, než zestárnou a ztratí rychloschnoucí účinky. Které lak ale stejně nemá.


Čas od času natrefím na blbý lak, kterému odpadává víčko. Je to jedna z mých nejméně oblíbených produktových vad. Stávalo se mi to snad u každého laku od S.he. A teď tady u toho. Upadlým víčkem si lak moc bodů nepřidal, zvlášť, když se mi to stalo během druhého lakování.


Když to vezmu kolem a kolem, takhle hrozný lak jsem už dlouho neviděla. Příšerně dlouho zasychá. Pigmentace je špatná. Upadává mu víčko. Ale, po čtyřech vrstvách vytvoří efekt gelového laku a má neskutečnou výdrž.

Rozhodně vám ho nemůžu doporučit a zkusím samu sebe ovládnout a příště si ho už nikdy nepořídit. Pokud se pro něj přeci jen rozhodnete, tak můžu s čistým svědomím říct, že jsem vás varovala.




Komentáře

  1. styri vrstvy su pri takychto svetlych farbach celkom bezne...ja ked dam navrch essence top coat tak to je hned suche :) akurat teraz sa mi stalo, ze som lakovala a zrovna mi zazvonil postar, tak som musela ist dole a cele nechty sa mi pokazili a musela som odznova :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi přijdou čtyři vrstvy hrozně moc, ale co nadělám :D Nejhorší je to dlouhé čekání, než zaschnou :D Děkuju za tip na top coat, vyzkouším :)

      Vymazat
  2. Nude laky mám hrozně ráda, vlastně si ani jiné nekupuji. Škoda že kvalita tohoto laku není až tak dobrá, barva vypadá celkem dobře. :)
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
  3. Barva je to hezká, ale taky mi vůbec tyhle laky nevyhovují
    HAUTE BASICS giveaway

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám pocit, že se proti mně všechny laky spikly a rozhodly se udělat mi ze života peklo :D. Já si můžu nalakovat nehty sebelepším a sebedražším lakem, ale ani po celém dnu (ačkoliv se lak zdá být suchý) neuschne pořádně, aby se mi do něj neobtisklo povlečení ten večer. Už jsem z toho celkem na nervy, ale kamarádka, co se o své nehty hodně stará, mi poradila, že je skvělé si prsty namáčet do lavoru s ledovou vodou (klidně přidat led). Lak prý lépe uschne, zkoušela jsem to párkrát a myslím, že to pomáhá :). Kdybys o něčem věděla, určitě mi dej vědět, prosím :D!
    littlecapsule

    OdpovědětVymazat
  5. Nude laky jsou skvělé, poslední dobou jsem se do nich fakt zamilovala :)

    eLblog

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥