Samoopalovací krém Alverde aneb Oranžová i v zimě

Pamatujete si ještě na léto? Na to sluníčko, koupačky, zmrzky k obědu i k večeři... K létu patří taky opalování. A nejen to krásné bronzové od moře, ale taky opálený popruh od kabelky, opálený řemínek ze sandálů nebo opálené rukávy z kola. Sluníčko si dělá, co chce, a markuje naší kůži, co to jde. Když jsem v létě jedno takové legračně opálené místo ukazovala kolegyni, prozradila mi ultimátní holčičí trik. Na bílá neopálená místa používá samoopalovací tělové mléko. To mě, jako zkušenou beauty bloggerku, do té doby nenapadlo. Těmhle samoopalovacím výrobkům moc nevěřím a mám z nich trochu strach. Nevím, jak fungují, a představuji si to tak, že je někde špatně nanesu a okamžitě se mi tam vytvoří hnědý flek. Asi týden jsem o tom přemýšlela a následně zamířila do Déemka. Domů jsem si odnesla opalovací mléko od Alverde, teda pardon - samoopalovací emulzi. V duchu jsem ještě slyšela varovná slova kolegyně - pozor na přírodní přípravky! Používají karoten a ten kůži dělá oranžovou, ne hnědou. Přece se kvůli tomu ale nezačnu mazat chemií, žejo. Navíc mám k Alverde takovou bezprostřední důvěru. A tak jsem se hned dala do mazání.


Na první dobrou mě překvapila vůně. Nejvíc mi asi připomíná kakaové boby smíchané s lískovými oříšky. Vůně je tuze příjemná a mohla bych se s ní mazat furt. Jako druhá věc mě překvapila barva krému. Bílá? Čekala jsem asi hnědou. Ale bílou? Bude to vůbec fungovat? Bílá mě trochu uklidnila, že se mi asi ze vteřiny na vteřinu nestane nic tak hrozného. Pochybně jsem namazala krém na jedno zkušební místo, kdyby náhodou. Šla jsem spát a těšila se, co se mi přes noc stane. 


Ráno jsem si zkušební místo prohlížela a neshledala jsem žádný velký rozdíl. Večer jsem namazala znovu. Až třetí den jsem si povšimla, že je jedna zkušební část tónovanější, než ta druhá. A o jaké zkušební části těla mluvím? Cheche, přece o půlce! Nebo spíš o půlkách :D Protože jak nejlépe porovnat dvě části těla, u kterých nehrozí, že je budu v případě karambolu potupně zahalovat, když je stejně neukazuju? Po zkušebním provozu jsem pak začala mléko mazat na celé tělo. Ale pozor, s mírou!


Díky samoopalovací emulzi jsem konečně zjistila, co znamená slovo "tónování". Protože přesně to tenhle samoopalovák dělá, tónuje pokožku, postupně ji dobarvuje. Rozhodně ale nedoporučuji mazat každý den! Stačí ob den nebo jednou za pár dní. Při pravidelném mazání má pokožka opravdu sklony trochu oranžovět, což teda asi nechceme. Nic se nemá přehánět, takže s mírou. 


Samoopalovák lze bezpečně používat jak k dobarvení a tónování neopálených částí těla, tak k udržování opálení. Určitě ho můžete použít i k "nahození" první bronzové vrstvy před odjezdem na dovolenou. Kdo by ale toužil po výsledku jako ze solárka, ten se dočká spíš oranžové antuky. V létě jsem to s krémem totiž trochu přehnala a když už mi paže začínaly chytat barvu tmavé mandarinky, odložila jsem opalovák s tím, že co neudělá příroda sama, nebudu nutit krémem. Po pár dnech "nádech" zase zmizel.


Tenhle samoopalovák není určený na obličej. I přes to jsem ho zkoušela a nic zásadního se nestalo, i když za to ruku do ohně nedám a určitě bych k tomu nikoho nenutila. Zároveň si nezapomeňte dobře umýt ruce poté, co krém rozetřete po těle. Asi aby vám nezoranžověly, žejo. Každopádně, pokud si ale budete mydlit ruce jako blázni, nezapomeňte krém nanést na hřbety rukou, jinak je budete mít bílé a paži "opálenou", jak se můžete mrknout na dolní fotce. Na přelepce se taky píše, že by neměl krém přijít do kontaktu s oblečením. Musím říct, že mi nic neobarvil, ani pyžamko, ani povlečení, ani oblečení "na ven". Krém by se neměl nanášet ani na kolena, lokty a kotníky. Proč? To nevím. Asi proto, že je tam jiná hrubší kůže a místa mi mohla zhnědnout víc? Nevím, neřeším a s klidem nanáším. 


Teď jsem krém našla a zase si ho na sebe občas napatlám. Asi z nostalgie po tom sluníčku, nebo jako přípravu na léto, na které se hrozně těším! Na fotce jsem postupovala podle postupu a vydrhla si ručičky, abych se ráno po prvním namazání probudila takhle, s bílou rukavičkou. Proto bych vás chtěla upozornit ještě na pár věcí:

  • Na opálené tělo působí samoopalovák jinak, než na vybledlé, které nebylo na sluníčku půl roku. Bacha na to! Pokud se rozhodnete používat přes zimu, tak s mírou, protože je ta opalovací emluze fakt účinná. Tohle se mi stalo po prvním namazání. Na neopálenou kůži působí rychleji a intenzivněji.
  • Používejte mozek víc, než návody. Tam, kam si emulzi nenanesete, tam se neopálíte.
  • Možná počkejte radši na léto, až bude sluníčko, vy se trochu opálíte a budete emulzí jen "tonovat" zbytek těla. Na solárkový/opálený efekt od moře se raději netěšte. Příliš časté používání z vás udělá nepřirozeně tmavou mrkvičku.

Tak mazejte s mírou! :) 



Komentáře

  1. Moc inspirativní a zajímavý článek, mám ráda přínosné články, já tato mléka moc nepoužívám, ale protože se taky těším na léto, tak se mi moc líbí :-)!

    voguetheresa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi milá, děkuju! Jsem ráda, že se někdo těší na léto se mnou :D

      Vymazat
  2. Moc nerozumím tomu, že si nesmím mazat lokty a kolena. Už si představuji, jak chodím celá opálená a lokty a kolena mám bílé.:-D Asi by to vypadalo dost zvláštně. Jinak tyto krémy vůbec nepoužívám. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mohlo by to tam asi třeba chytnou tmavší? Nevím :D Dřív jsem je nepoužívala, tenhle je můj úplně první, tak už aby bylo léto a mohla jsem se s ním mazat :D

      Vymazat
  3. Děkuji za tip, no, nad samoopalovákem jsem uvažovala delší dobu a asi dále uvažovat budu. Nejspíš se k jeho koupi nikdy nerozhoupu, přiliš se bojím to, že budu vypadat jako, cituji "tmavá mrkvička" :D Jinak je to moc pěkná recenze!:)

    anmapri.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za pochvalu :) A váhání naprosto chápu. Kdyby ses jednou k nákupu rozhoupala, určitě nejdřív testuj na malém neviditelném místě, ať pak jako mrkvička nevypadáš :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥