Weleda: Klíčové rostliny pro balanc a harmonii

Zdroj
Když jsem sepisovala svůj zážitkový článek z nového Weledího salónu a neskutečně božské péče o pleť WELEDA SKIN RETREAT, maloučko jsem se rozepsala a nevešlo se mi tam všechno, co jsem chtěla. A že jsem toho chtěla napsat fakt hodně! :D Nechala jsem se nadobro unést svým zážitkem a prožitkem a vůbec jsem vám vlastně nepředstavila to nejdůležitější - klíčové rostliny, podle kterých je celé ošetření vymyšlené. Zkusím to dneska bez přílišného okecávání (ale neručím za sebe! :D)

Co to vlastně to Weleda Skin Retreat je? Nu, tady bych vám radila se vrátit o článek zpátky a mrknout se alespoň na úvod. Je to kosmetické ošetření, masáž a wellness v jednom. Pleť zažije několik druhů ošetření, masek a péčí, bude masážovaná i se zbytkem těla. Je to vlastně takové obličejové wellness pro všechny vaše smysly. Pro každou návštěvnici (nebo návštěvníka) bude vybrána klíčová rostlinka, která se k ní nejvíc hodí a k tomu je upravená i procedůra, která vás čeká. Každá rostlinka má trochu jinou techniku masáže, kterou se podporují účinky dané rostlinky podle specifického stavu pokožky a její potřeby. 

Zdroj
IN BALANCE Mandle
Moje nejoblíbenější Weledí péče je rozhodně mandle. Miluju tu jemnost, lehkost a marcipánovou vůni. Mandlová řada je určená na citlivou pokožku, kterou jemně hladí a opečovává. Uklidňuje nejenom pokožku, ale taky naše vnitřní pocity. Dává nám pocit ochrany a bezpečí a celkově zlepšuje obranyschopnost pokožky. Mandlové ošetření vychází právě z toho všeho - navozuje pocit bezpečí a vybalancovává naši unavenou duši se strachem z toho všeho, co na nás venku čeká. K masáži pleti se používá celá ruka, která kopíruje tvar mandle, "obaluje" obličej a díky tomu vytváří pocit tepla a bezpečí. K procedůrce patří i masáž vlasů, kdy je pomocí masáže odváděno napětí a stres z těla ven. Celé toto mandlové ošetření bylo vymyšleno pro ty ženy, které jsou vystaveny stresovému vypětí. Dnešní doba je hrozně hektická, působí na nás příliš mnoho stimulů, pořád se něco děje a skoro to nestíháme vstřebávat. A ten stres, kterému jsme vystaveni na denní bázi, se odráží i na naší pleti. Mandlová masáž je vhodná pro ty, kteří potřebují klid a ticho, potřebují se zastavit a přemýšlet, ale zároveň pokračovat v plném životě.

Zdroj

Zdroj
HYDRO BALANCE Kosatec
Kosatec, taková ta "babičkovská rostlinka", která roste na zahrádkách, chodíme ji okoukávat, ale vlastně nevíme, co to přesně je. Nebo tak jsem alespoň brala kosatec já, dokud jsem nevyzkoušela kosatcové pleťové krémy, které mají ohromnou hydratační sílu. Pro koho je kosatcová péče určená? Pro horké hlavy, které hodně přemýšlejí, ale mají studené nohy a ruce. Poznáváte se v tom? Pokožce pomáhá nalézat a zachovávat rovnováhu. Kosatcová péče zvyšuje schopnost pokožky vázat a uchovávat vlhkost, přirozeně posiluje funkci bariéry pokožky. Ideálním pomocníkem je třeba i při kuperóze, kdy je pokožka zanícená. Hydro balance ošetření je pro ty, kteří hledají ve svém životě rovnováhu. Často jde o mladou pokožku, která potřebuje vyrovnat rovnováhu množství vody v pleti. Při masáži hraje hlavní roli biorytmus kořene kosatce. Masáž je vlastně takové vlnění. Rytmický pohyb, který kopíruje vlny, působí na rovnováhu člověka. Ošetření zaměřuje pozornost na masáž očí, stimuluje celkovou schopnost hospodaření pokožky s vodou. Proudící a rytmický pohyb vytváří vlny, které stimulují lymfu. Díky tomu se horká hlava ochlazuje a vytváří rovnováhu jak na pokožce, tak i v duši. 

Zdroj

HARMONY BALANCE Růže
Růže není jen tak ledajaká kytička, je to životní fáze. V určité části života zakládají lidé rodiny a zároveň se věnují kariéře, což vyžaduje velikou míru flexibility. Růže je tu proto, aby nám pomohla získat ztracenou ženskost. Často jí sami od sebe vyhledávají maminky, těhotné ženy, nebo i ženy, které jsou na vrcholu kariéry, jsou to dračice a musí se probojovávat ostrými lokty. Růže jim pomůže najít balanc mezi drsným světem a jemnou ženskostí. Růže je totiž přesně taková, je nádherná a jemná, ale má ostré trny. Pro nás má harmonizační účinky. Ideální je pro všechny, kteří třeba nemají dostatek tělesného pohybu a kvůli tomu ani nemají dostatečně prokrvené tělo, jsou pod velkou emoční a tělesnou zátěží nebo stresem. V takové chvíli je nutná vitalita a harmonie, které nám pomohou s vnitřním růstem a uvědomováním si sebe samotné a všech životních priorit. Růžička je vhodná třeba i pro ty, kdo mají bledý obličej a potřebují trochu rozproudit krev. Masáž symbolizuje růst růže, čímž utváří vnitřní soulad a harmonii jak na pleti, tak v dušičce. Celý tento proces začíná od kořenů, přechází k něžné rostlině až na závěr vnikne šípek. 

Zdroj

ACTIVATION BALANCE Granátové jablko
Granátové jablíčko je rostlinka, která dodává energii. Schválně, kolik z vás má slaďoučká jadýrka rádo? Mi hrozně chutnají, ale jsem vždycky tak líná je loupat :D Ale když je papám, cítím z nich doslova proudit život. Granátové jablíčko a péče z něj je vhodná třeba po nemoci nebo po dlouhé zimě, protože nám dokáže dodat potřebnou šťávu, doplnit vitamíny a zregenerovat nás. Výrazně posiluje pokožku a stimuluje obnovu buněk. Je bohaté na antioxidanty, výživné a protizánětlivé. Pokožce dodává elasticitu, pomáhá chránit před pigmentovými skvrnami a před škodlivými vnějšími vlivy. Během určité fáze života dochází naše mysl k reflexi a sebereflexi. Už jsme si něco prožili, ohlížíme se zpátky do minulosti, ale pořád jdeme taky kupředu do budoucnosti. Granátové jablíčko je symbolem jak toho minulého, tak toho budoucího. Znázorňuje přesně tuto dualitu, u které se mohou objevit otázky jako "Je to teď ono?" "Poskytuje mi práce ještě dostatek uspokojení?" a "Co ještě v životě chci?". Granátové jablíčko je takovým převozníkem mezi fází plodnosti směrem k přechodu. V této fázi života potřebujeme nastolit klid a získat energii k vyřešení všeho, co nás v hlavě trápí. Masáž granátového jablka pracuje s klidným a trvalým tlakem na pleti a podporuje tak její elasticitu, dodává energii a stimuluje přirozené procesy. Navrací vitalitu a pružnost. Technika masáže se zaměřuje na stavbu granátového jablíčka od jádra až po květ. Granátová péče od Weledy božsky voní. Pokud vás láká třeba domácí wellness, rozhodně by se tam měl objevit alespoň granátový éterický olejíček, protože to vás tak neskutečně harmonizuje... Mňam! Ještě teď se olizuju při vzpomínkách na tu sladkou a šťavnatou vůni. 

Zdroj

ANTI-AGE BALANCE Pupalka
Pupalka, něžná kytička z kouzelné zahrádky, je zatím jediná kytička, kterou jsem z klíčových rostlinek nevyzkoušela. Je to totiž úplný anti-aging zázrak a já tam prostě věkově ještě nejsem. Pupalka je určená pro ženy v hormonální nerovnováze (což je ale třeba problém, který řeším už skoro rok...). Takové ženy potřebují větší prostor a vnímavost vůči klidu, vnímání se obrací dovnitř do dušičky. Ani chování takové ženy už není jen směrem ven, ale i směrem dovnitř. Život pokračuje dál včetně zranitelnosti, která je v této fázi života na řadě. Hlavně naše pokožka se stává zranitelnou a je potřeba jí dodat výživu. Plodný čas už je za námi a v této fázi sklízíme to, co jsme v životě zaseli, v dobrém i v tom zlém. Pokožka je ve fázi, kdy se vychýlila ze svého přirozeného rytmu a už nemá svou původní sílu. V tu chvíli nastupuje do boje pupalka, která zjemňuje vrásky, stimuluje obnovu buněk a tvorbu kolagenu. Zlepšuje strukturu pokožky, regeneruje a zvyšuje elasticitu a vitalitu, podporuje taky přirozené kontury obličeje. Celkově pokožku revitalizuje a zvyšuje funkci její přirozené bariéry. Technika masáže pupalkou spočívá v nekonečnu, neboli ležatých osmičkách. Masáž kopíruje tento symbol nekonečna směrem vzhůru. Lehká masáž má vliv na přeměnu kolagenu a regeneraci buněk. Masáží se taky aktivuje mikrocirkulace a odolnost pleti. Vším tímto "nekonečnem" se vyrovnává i hormonální nerovnováha v těle. 


To bylo ale krásné povídání, že? A zase to nešlo zkrátit, připravila bych vás o zásadní informace. Taky vám přijde, že celá péče WELEDA SKIN RETREAT odráží náš život? Že se začíná jemnou rostlinkou dospívání a končí kytičkou, která nás provází ve stáří a moudrosti? Alespoň mě to tak přijde. Je to životní cyklus a někdy je těžké se s tím vším smířit, protože život rozhodně není jednoduchý. Ale s Weledou a kytičkami si to rozhodně usnadníme. Našli jste se v uvedených rostlinkách? Jaká by byla vaše ideální péče a ideální kytička?




Komentáře